Voornemens

Ik wist het wel. Zij zei dat ze het wiel aan de kant zou zetten om wat anders te gaan doen. Maar als spinsters zoiets zeggen dan weten wij spinkabouters wel beter. Het is zo typisch voor mensen om ergens op uitgekeken te zijn. Dat denken ze dan, dat ze iets heel anders moeten gaan doen. Maar dat is helemaal niet zo. Maar ja, dat weet ik als oude rot in het vak, naar zij denkt nog dat ze overal achteraan moet jagen. Nieuwe dingen doen, nieuwe indrukken, nieuwe prikkels, wilde plannen, goede voornemens, het kan niet op.

Terwijl het toch zo eenvoudig is. Neem nou dat woord ‘voornemens’. Mensen begrijpen en gebruiken dat woord al eeuwen helemaal verkeerd. Het komt uit de kabouterwereld en werd oorspronkelijk los geschreven: “voor ne mens”. Voor geen mens dus letterlijk. Nou, nu snap je ook meteen waarom ‘voornemens’ van mensen nooit uitkomen. Ze bestaan niet! Het zijn verzinsels die niet voor mensen zijn!

Maar ja, probeer dat zo’n fladderende spinster maar eens duidelijk te maken vanaf je houten stek. Het beste wat je dan als spinkabouter kunt doen is volharden. Rustig en vastberaden blijven zitten, en hopen dat ze de draad snel weer op pakt. Dat gebeurt vroeg of laat toch altijd, maar dat weet ze nog niet.

Ze wil nu huisdieren gaan schilderen. Brr, het idee alleen al. Huisdieren zijn de meest angstaanjagende wezens voor een spinkabouter! Van die springende griezels met kwijl en scherpe tanden… O, wolletje! Ik krimp spontaan bij het idee. Ze kan toch ook gewoon wat anders schilderen? Iets wat stil blijft zitten en nergens in bijt?

Hm.

Zou ze ook spinkabouters portretteren?

Gemijmerd portret van De Spinkabouter

“Al zijn voornemens nog zo fel, de waarheid achterhaalt ze wel.”

(De Spinkabouter)

De blogberichten van de Spinkabouter zijn ook te volgen via http://www.facebook.com/jocreaties

Advertentie

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s